Index

Info

Lanbesökare / Participants

Nästa lan

Nästa lan kommer vara fullspäckat med turneringar i LoL, SC2, CS:GO, HS och Warlock Brawl. Dessutom kommer vi tävla i Hazards klassiska colahävarkinderätarleksaksbyggartävling och mycket annat.


Våra biljettpriser:

Förbokad lanbiljett - 250 kr

LANbiljett i dörren - 300 kr

Dagspassbiljett - 50 kr

 Var?

Lanet hålls på Fredrika Bremerskolan, Dalarövägen 64 i Haninge.

 När?

Lanet startar klockan 12:00 torsdagen den 2:a November och fortsätter till och med 11:00 söndagen den 5:e November. Alla LANare måste vara ute senast kl12:00 då dörrarna stängs.

Kiosken

Hazard har en egen kiosk som är öppen dygnet runt och vars priser slår de flesta LANs. Vad sägs om läsk för 8 kr, piroger för 10 kr och toast för 6 kr? Inte illa. I kiosken kan man också köpa pizzor och godis. Ta med dig kontanter, kiosken tar inte kort.

Mat

Vill man inte köpa mat i vår kiosk finns det ett flertal matställen runt omkring lanet. Tio minuter härifrån finns det hamburgerställen, pizzerior, grillar och andra restauranger. Haninge centrum ligger på promenadavstånd. Man får också ta med sig egen mat, detta lan ska vi testa att ha en kyl enbart till er lanares förfogande.

Internet/nätverk

Under detta lan kommer vi att ha en internetanslutning på 800Mbit/s. Detta räcker gott och väl till alla hungriga spelare och för dem som vill surfa runt. Däremot förbjuder vi all form av torrent-trafik. Innan du kommer till lanet är det några saker du behöver tänka på:
- Kör Windows Update innan du kommer till lanet.
- Använd ett uppdaterat antivirusprogram.
- Använd en brandvägg (Windows-brandväggen är bättre än ingen alls).
- Stäng av autostart av torrentprogram eller andra nedladdningsprogram.

El

Varje plats på lanet är avsedd för en dator, en skärm och en mobil/mus/hörlurs-laddare. Inget mer. Ta med dig en egen jordad grendosa. Strömkrävande utrustning som vattenkokare, kaffekokare, kylskåp och mikro får inte anslutas vid din plats.

Sovsal

“Sova på lan? Varför då?” hör vi rätt ofta, men vi rekommenderar att du sover åtminstone några timmar per natt. Vi har ett flertal sovsalar tillgängliga under lanet. De ligger avskilda från lan-området för att du ska få det lugnt och tyst.
Det kan bli kallt i sovsalarna, så ta gärna med ett liggunderlag för att isolera under madrassen. Ta med dig ordentligt med sängkläder eller sovsäck. I sovsalarna ska man sova, inte leka eller störa. Staff går rundor i sovsalarna och har rätt att avvisa folk som stör och väsnas.lanare - participants

 

Att ta med sig

- Systemenheten
- Skärmen
- Mus och tangentbord
- Hörlurar (OBS: lång sladd kan vara bra att ha)
- Nätverkssladd (minst 5meter)
- Elsladdar till skärmen och systemenheten
- El-förgrenare, minst 3 kontakter, JORDAD!
- Mobiltelefon samt laddare
- Sovsäck och liggunderlag eller dylikt (tänk på att det kan vara kallt i sovsalen)
- Tandborste och tandkräm
- Pengar till mat och dryck
- Windows/Linux-installationsskiva vid ev. behov av ominstallation samt drivrutiner till grafik-, ljud-och nätverkskortet
- Lite extra kläder samt tofflor
- Handduk om du ska duscha
- Vattenflaska
- Lypsyl (vi vet att det är töntigt, men på lan blir luften torr)
- Öronproppar (så att du kan sussa sött/om du tycker att det är jobbigt att sova i samma rum som andra)

Föräldrainformation

Till dig som är förälder och undrar vad ett lan är och hur det fungerar har vi satt ihop ett informationshäfte. Det finns att ladda ner som PDF här.Uppdaterad:2017-09-17 13:19:47